torsdag 5 maj 2011

Persilja eller Gräslök?

Kikar på klockan åtta hos stjärnorna och får en dejavu känsla av Ma Oftedals förätt.

Ingredienserna i Ma´s förätt som hon kallar Moder Jords välsingnelse - Trattkantareller med Gorgonzola i krämig soppa.

90 g torkad svamp
2 msk smör
4 msk mjöl
7 dl svampspad
3 st buljongtärningar
50-100 g gorgonzola
2 msk tomatpuré
2 tsk citron
3 dl crème fraiche
Gräslök
Salt
Peppar
Vatten till buljong

 Ingredienserna till Svärmors Trattkantarellsoppa

90 g torkade trattisar eller 2,5 liter färska.
2-3 msk smör
6 msk vetemjöl
7 dl avrunnet svampspad
8 dl vatten
(Om svmpspad inte finns ta 1,5 dl vatten)
3 tärningar grönsaktsbuljong
1,5 msk tomatpuré
50 g ädelost
3 dl creme fraiche
2 tsk pressad citron
Finhackad persilja

Är det bara jag som ser ett mönster här??

Soppan är fantastiskt god och då jag ändå lämnat ut hemligheten, som inte är en så välbevarad hemlighet då Ma´s soppa ligger ute på Recept.nu kan jag lika gärna fortsätta med hur den tillagas också.

Blanda smör och mjöl i en kastrull. Vispa ut klumparna och häll på vattnet. Blanda därefter i buljongen och resten av ingredienserna. Svampen steks innan den läggs i soppan och persiljan hackas och blandas i soppan. Spara lite persilja till dekoration.

Det verkar ju vara Gräslök mot Persilja i denna soppornas kamp och för att vara ärlig föredrar jag nog persilja. Jag är partisk och har aldrig provat gräslök men jag gillar persilja bättre och soppan är så god med det så varför ändra på ett vinnande koncept. Ledsen Ma men jag ger Svärmors soppa tio av tio poäng.

Smaklig spis!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar