tisdag 24 februari 2015

Ännu ett middagstips från Lina

Denna vecka är det matkasse igen och idag blev det Italienska Järpar med tomatsås och krusidullpasta.
 
Ugn 225 grader
Pastan kokas enligt anvisning.
Det ska vara broccoli till och ett tips är att lägg ner buketterna i pastakastrullen när det är några minuters koktid kvar.
Hacka eller riv en halv gul lök, blanda löken med 1/2 dl ströbröd, 3/4 dl mjölk, 2 tsk torkad salvia, två pressade vitlöksklyftor (vi hade bara en men den var ganska stor), 3/4 tsk salt, 2 krm svartpepapr och ca. 500 g nötfärs.
 
Forma färsen till en sisådär 8-9 järpar och bryn dem i lite olja i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnsform och tillaga mit i ugnen 8-10 minuter ungefär, de ska bli genomstekta.
 
Värm tomatsåsen (om du har gjort en egen så är den sannolikt varm redan, vi hade färdig), och tillsätt 2 tsk honung. (jag kan erkänna att jag glömde honungen och det gick bra det med).
 
Blanda tomatsåsen med pastan (och broccolin som har kokat med pastan) och toppa med riven ost. Servera med järparna och grönsaker.
 
Jag slängde ihop allt i en och samma skål.
 
 
 
Enkelt och gott
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar