tisdag 17 februari 2015

Den bästa av dagar

Idag är det FETTISDAG, det betyder att inga kalorier räknas.
Det är som att alla godsaker har noll kalorier, VISST ÄR DET BRA!!
Så idag är det bara att frossa mina vänner.

Okej, Okej, det är inte så. Men visst vore det väl toppen om det var så. Vi kan väl låtsas att det är så och så smockar vi i oss en semla och ger sjutton i var den bestämmer sig för att sätta sig, vi är ju ändå snygga som vi är.

Personligen gjorde jag misstaget att köpa semlor i den lokala butiken på hörnet. Jag gillar verkligen att vi har en butik så nära, men jag har ställt mig tveksam till deras färska bröd. Idag bestämda  jag mig dock för att de skulle få äran att leverera familjens semlor. Jag såg ner i påsen (en sådan där påse med semla på som verkligen signalerar att det är den riktiga dagen för semlor) och tyckte att grädden såg lite gul ut men slog bort det med att det förmodligen bara såg ut så i påsen.
Så var det inte, den var gul även när jag tog upp semlorna hemma. Den smakade också så där som grädde gör när den är ganska hårt vispad och har stått minst (med betoning på minst) ett dygn i kylskåp. Brödet var så torrt att jag tvivlar på att ens fåglarna skulle vilja ha det. Så typiskt!
Jag hanterade hela missödet på mitt sedvanliga sätt. Många skulle nog ha gått tillbaka och härjat och varit riktigt sura, eller kanske lite dryga. Det finns säkert de som skulle (efter de varit och slängt semlorna på disken i affären) gått in på områdets FB sida och varnat alla i området för oätliga semlor. Någon skulle nog gått tillbaka och vänligt bestämt bett att få pengarna tillbaka. Det känns faktiskt som att det skulle vara det bästa sättet. Men så gjorde inte jag.
Mitt sätt var att slänga semlorna i soporna, ta bilen och åka till Coop för att handla nya. Det är så typiskt mig, man kan ju ändå tycka att det är rimligt att gå tillbaka när man fått en så undermålig vara, men det gör aldrig jag. Jag tycker sådant är så sjukt jobbigt och jag är så dålig på att klaga att jag aldrig gör det. Jag tycker inte att det är värt att utsätta mig för det. Jag menar, han kände ju också på semlorna och såg dem så han måste ju bevisligen tycka att det var en helt okej semla eftersom att han sålde den till mig. Jag valde helt enkelt den lösningsorienterade vägen och fokuserade på målet. Jag och barnen ville ha semla idag (Mattias gillar dem inte, vilket jag absolut inte har någon förståelse för alls) så jag fixade nya semlor.
Jag kommer dock aldrig att köpa färskt bröd på hörnan igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar