måndag 16 februari 2015

Smarrig vardagsvariant av en klassiker

Biff Rydberg är ju fantastiskt gott. Jag kallar det för lyxpytt för det är ju just vad det är egentligen. Enkla smaker i en magisk kombination.
Men nu kommer mitt tips som är en vardagsvariant av samma rätt.
Byt ut oxfilén mot falukorv bara.

Tärna potatisen i ganska stora tärningar. Förkoka den och fräs sedan i stekpanna eller kastrull med lite smör.
Även korven delas i ganska stora tärningar och steks precis innan servering.
Till detta kan man ha en smarrig pepparotskräm som är superenkel att göra.

Koka upp creme fraîche och låt det koka i några minuter under omrörning. Ta bort den från spisen och blanda i riven pepparrot efter tycke och smak, ganska mycket kan man ha i. Salta och ställ krämen att kylas. Om man har bråttom kan man ställa den i frysen ett litet tag.

Servera korven, potatisen med pepparotskrämen, hackad persilja och en äggula. Om man vill kan man ha lite riven pepparot på toppen också.

Supergod variant av falukorv och potatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar