onsdag 29 juli 2015

Radioskugga

Eller liknande. Vi har varit och hälsat på en kompis på hennes lantställe i Lindköping och där fanns ingen täckning över huvud taget.

Här kommer ett litet bildregn från våra två dagar med besök på Flygvapenmuseet och en vandring i Gamla Linköping med avslut på Fenomenmagasinet.


På flygvapenmuseet fanns det utställning om olika händelser ex. ubåtsjakter på 80-talet och varje sådan utställning hade också uppställt hur gemene man hade det hemma vid samma tidpunkt.


Att gå in i ovanstående rum var som att få en riktig käftsmäll tillbaka till 80-talet. Allt fanns där. Fläkten i taket och den finska skinnsoffan i ljus kulör. Där fanns testbilden på teven, porslinshatten som hängde på väggen. My little ponnies stod på rad på glasbordet och de gråtande barnen hängde på väggen. Självklart fanns där också skålar i glas med plastblomster och vinflarran med ett ljus i. Sist men inte minst den puffiga gardinkappan. 

Min egen Tompa Cruise i en J 35 Draken

I feel the need.....
The need for speed
I Gamla Lindköping kunde man se hur det gjordes rep förr i tiden, se en bankrånare ta till flykten och köpa karameller styckvis.



Även det var som en tidsresa men långt mer tillbaka än 80-talet. Dessvärre kan jag ju inte bedöma trovärdigheten eftersom att jag själv inte var med på den tiden men jag är tämligen säker på att de två Black Hawk-helikoptrarna som flög över oss inte var helt tidsenliga, dock häftiga att se.

Vi avslutade med ett besök på Fenomenmagasinet där man fick testa en massa saker, bl.a gamla tidens mail i form av rörpost. Man kunde också se hur en diskmaskin fungerade, vad olika saker vägde, hur en blixt funkar, göra en tornado i vatten osv. osv. 

Även här kunde man provsitta cockpit men
denna gång i en SAAB 2000 

This is your Captan Elias Wärnsveden speaking.
We are ready for take off....

Här fanns också lite djur, fina fiskar och otäcka ormar vid namn, Kalle, Kajsa, Snoddas och Eva

Tur att det fanns en dyk ej skylt för jag var verkligen på väg i....

Kom i håg vem som hittade Nemo.... Doris fanns också där och han med bubblorna :-D bubbles, bubbles, bubbles.. (Inte så kul om man inte har sett hitta Nemo men då kan ni se den nu tycker jag för den är bra.)



Nu blir det soffhäng och Johan Falk

Pöss Pöss















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar