onsdag 18 januari 2017

Att bo i ett område under konstruktion

Det är något visst att bo i ett område som är under uppbyggnad. Man kan aldrig veta vad som händer från en dag till en annan. En morgon kan man komma ut och stora lastbilar och lyftkranar blockerar infarten. Då är det är dags för grannen mitt emot att få sitt hus rest.
Det är ju inte så att man då vänligt men bestämt ber dem flytta på hela konkarongen så att undertecknad kan åka till jobbet.

Det har inte hänt oss eftersom att grannen bredvid så företagsamt hade tagit reda på datum för husresning. Tack vare det så kunde vi parkera våra bilar hos en annan granne, vars hus inte låg inom radien för blockering. Men det var ju en ren lyckträff.
Häromdagen vaknade jag av att de påbörjade husresning av huset nedanför oss och då flög det husväggar tvärs över vår tomt. I luften förvisso men det är ju inte utan att man tänker tanken vad som händer om de tappar en vägg.
Strömavbrott blir det lite titt som tätt för att kopplas fel lite här och där med elledningar i marken. Nu senast lade värmepumpen av och det var några nervösa timmar innan vi fick igång den igen och kunde blåsa faran över. Det var rätt kallt den dagen. Golvvärmegivaren rök den med och den var tyvärr utom räddning så den var tvungen att bytas. Den pallade inte felkopplingen.
Det är ju full fart i alla fall och nu är det säkert tio till femton hus under uppbyggnad här. Det börjar verkligen växa fram ett litet villaområde på den plats som för ett år sedan bara var en jordplätt.
Det är spännande och jag välkomnar den dag då det är färdigt runt omkring oss och vi kan ta tag i vår tomt. Stora maskiner lämnar sina hjulspår lite här och där så det har inte varit någon vits att göra något alls ännu. Inte för att vi hade varken tid eller kraft till det i somras i alla fall eftersom att vi ägnade oss att måla huset då, men till vår och sommar ska det ske.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar