Den är ett måste på min Midsommarbuffé i alla fall.
Botten
7 st skivor kavring
75 g rumstempererat smör
Cheesecakesmet
400 g räkor (köp med skal, det är jobbigt att skala men blir så mycket bättre)
4 dl Creme fraiche
1-2 msk majonnäs (originalreceptet säger 1 dl men jag tycker att det är alldeles för mycket men dosera själv efter tycke och smak. Jag är inte så förtjust i majonnäs och vill inte att den smaken ska ta över)
1 burk färskost med pepparrotsmak
1/2 dl finhackad dill
1-2 msk röd stenbitsrom
1/2 finhackad rödlök
4 st gelatinblad
Garnering
Räkor
Citron
Röd rom
Dill
Eller vad helst ni känner för att dekorera med.
Gör så här:
Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca. 10 minuter. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca. 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.
Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraichen försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta på låg värme medan du rör om. Tillsätt till Cheesecakesmeten och blanda ordentligt. Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen i minst fem timmar men gärna över natten.
Garnera och servera på din buffé, så gör du succé! ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar