söndag 31 januari 2016

Veckans middagslista

Det är ju alltid lika jobbigt att veta vad man ska äta till middag och det är därför det är så himla fiffigt med matkasse. Nu har det dock visat sig att matkasse inte är något för oss, vi har provat flera gånger men är inte särskilt nöjda med maten. Konceptet är klockrent men vi får alltid massor över som vi får kasta och det känns så onödigt.

Det vi gillade med det är ju att vi då vet vad vi ska äta och har allt hemma.
Faktum är ju att det inte är så himla svårt att åstadkomma detta själv och det försöker vi göra varje vecka. Kan inte påstå att vi alltid lyckas men vi har en ambition. Det finns vissa kriterier och det är att det ska vara minst en fiskrätt, en vegetarisk rätt, en kycklingrätt och barnen ska välja varsin rätt. Rätten barnen väljer får de också vara med att laga. För att lyckas med detta så är ju Jennys matblogg ovärderligt, där finns massor av enkla recept som är perfekta för en vardagsmiddag. Jag kan tycka att det är något mycket grädde i rätterna men det kan man ju styra över själv genom att blanda ut med mjölk så det är inget hinder.

Länken till Jennys matblogg hittar ni här, kika in vet ja.

Vår veckas middagar blir så här. Inte så intressant egentligen men kanske kan det inspirera någon.

- Ostsoppa (från Jennys matblogg)
- Kycklinggryta med Curry och Cashewnötter (från Jennys matblogg)
- Falukorv med Macaroni and cheese (Alex val)
- Torsk i Citronsås (från Jennys matblogg)
- Taco (Elias val)

Killarna har inte några extravaganta val direkt men det får vara så just nu, vi testar systemet och utmanar lite senare. Tanken är att de ska få lite vidgade vyer när det kommer till rätter som de gillar men Rom byggdes inte på en dag brukar man ju säga.

Ha en skön söndag!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar