torsdag 12 mars 2015

Hungriga Hannas fiskgratäng

Här kommer ett litet middagstips igen men denna gång från Go Middag som även de levererar middagskassar.
Vi hade sådan kasse för flera år sedan och vissa av recepten har följt med sedan dess.

Sätt ugnen på 200 grader

Vispa i hop vatten (1dl), Hummerfond (3 msk), crème fraiche (ca.2dl), grädde (1 dl), mjölk (1 dl). (Man kan också ha 1-2 msk dijonsenap i fast det har aldrig vi för jag tycker att det blir bättre utan)
Däremot brukar jag ha i dill för det blir jättegott.
Koka i hop under omrörning och red med lite Maizena om det blir rinnigt. Det beror väl lite på hur länge man hinner låta den koka. Oftast inte så länge så då är Maizena bra.

Lägg lax i en ugnsform med olivolja. Peppra på laxen efter tycke och smak. Häll såsen över laxen och tillaga i ugnen till laxen är klar, ca. 25-30 minuter för 500 g lax ungefär.

Servera med pressad potatis och ärtor. Eller något annat som lockar.

Jag är inte så förtjust i fisk egentligen. Visst kan en riktigt bra tillagad fiskrätt vara fantastiskt god men det är sällan man lyckas med det hemma en vanlig vardag. Rätt sällan på en helg också faktiskt.
Detta recept är dock väldigt enkelt, väldigt gott och med mycket sås. En av få fiskrätter jag är riktigt förtjust i.

ca. 500 g

1 dl

3 matskedar

Efter tycke och smak

1 dl

2 dl

1 dl




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar