tisdag 12 februari 2013

En hyllning

Idag är det fettisdagen.
En dag då inget annat spelar roll än att förtära denna Fettisdagsbulle som i folkmun kallas för Semlan....

Min egen hemmabakade Semla

Denna bulle rikligt fylld med krämig mandelmassa, toppad med fluffig vispgrädde och en hatt pudrad av florsocker är helt genialisk i sin enkelhet.
Bullen smakar inte ett jota om den äts i ensam majestät. Mandelmassa blir så sött att det ilar i tänderna. Att äta bara grädde vågar jag inte ens tänka på, oerhört osmakligt.
Men en kombination av dessa tre är en smakupplevelse utan like.
Det är år 2013 och inget är heligt, Semlan har fått en mängd olika avarter.
Det finns Wienersemlor, Blåbärssemlor med blåbärssylt istället för mandelmassa, Moccasemlor, Saffranssemlor osv. osv.  Alla är dem ett hån mot originalet.


Ha en fortsatt trevlig Fettisdag och kom i håg, att idag finns ingen gräns för hur många semlor man får äta. Stoppa i er bara! Men ingen hetvägg (Semla som ligger i en skål med varm mjölk) för det är faktiskt bara äckligt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar