måndag 6 februari 2012

Ekorrhjul

Idag var första dagen på vårt vardagsliv. Så här kommer det att se ut framöver.

- Upp i svinottan....
- Smyga runt och göra sig i ordning utan att väcka övriga familjen för vaknar dem så kan du lägga på minst    15 minuter innan du kommer iväg och då spricker hela tidsschemat.
- Småspring till bussen medan du memorerar att du fått med dig allt...
- På bussen tittar du om någon annan är vaken, dvs. du kollar FB och Twitter. Inser att så är inte fallet för att det är så in i h...vete tidigt att inte en vettig människa har hunnit vara inne och statusuppdaterat.
- Byt Telefon och kolla igenom jobbmailen...
- Framme vid t-banan, ställ dig upp innan bussen stannar så att du är säker på att komma av först och få fri väg att försöka slå det svenska rekordet på "Vem hinner med tunnelbanan och slipper vänta tio minuter på nästa"....
- Väl framme på jobbet styr du kosan mot närmast belägen kaffeautomat och förser dig med en kopp hållkäftenkaffe från Cafebar....
- Nu är du redo att leverera ända fram till klockan 15:00...

Jobba, Jobba, Jobba, Jobba, Jobba, Jobba, Jobba, Jobba, Jobba............

- Påminnelsen flimrar upp på skärmen, "Hämta barn på dagis!"
- Stäng ner datorn...
- Plocka i hop alla miljoner papper som ligger utspridda över hela skrivbordet, slå undan tanken om att sortera dem, det hinns inte med och får bli morgondagens bekymmer.
- Börja sätt på dig jackan och inse att du måste springa och kissa...
- Gör det du måste och gör sedan ett nytt försök med jackan..
- Säg hej då till dina kollegor och gå ut till hissen.....
- Åk ner till entrén...
- Åk upp igen eftersom att du glömde dina vantar, dem måste du ha om du ska dra barnen hem i pulkan utan att förfrysa fingrarna.
- Säg hej till kollegorna hämta vantarna och säg hej då igen....
- Ta hissen ner....
- Småspring till tunnelbanan och inse att du är sjukt otränad, bli en smula nöjd när du springer förbi Friskis och Svettis eftersom att du får ett lika bra träningspass som de som står där inne och lyfter skrot fast ditt är gratis..
- Spring som en galning från tunnelbanan, upp i rulltrappan och försök att inte meja ner någon när du springer genom centrumet för att hinna med bussen.
- Puh, första etappen avklarad. Du är framme på dagis...
- Hämta lillen och inse att han har bajsat och eftersom att du är där så kan du inte förvänta dig att pedagogerna kommer att byta den.
- Byt blöjan...
- T med Lillen och gå upp till storebrors avdelning, självklart är du i detta läge försenad eftersom att blöjbyte inte fanns med i tidsschemat.
- Hämta storebror och alla hans kläder, väskor och annat som ska med.
- Gå ner igen...
- Ta av dig dina ytterkläder eftersom att du i detta läge lider av så mycket pattsvett att det snart börjar rinna längst magen.
- Pälsa på barnen kläderna och samla ihop deras väskor och allt annat som ska med.
- Klä på dig själv igen medan barnen börjar gnälla att de är varma...
- Sätt barnen i pulkan och ta de båda ryggsäckarna, handväskan och matkassen i vänsterhanden och dra pulkan med högerhanden. Inse att vantarna du åkte upp och hämtade igen ligger i handväskan och det finns ingen möjlighet att du ska börja leta efter dem i detta läge.
- Försök hitta en liten snösträng som inte är sandad så att du åtminstone kan inbilla dig att du får lite skjuts på pulkan...
- Snubbla in i hallen, av med alla kläder och pusta ut för du är äntligen HEMMA......
Så att du kan ställa dig vid spisen och laga middag som ingen av barnen ändå tänker äta.....


Men visst är det härligt att vardagen är här så att vi kan få lite rutiner ;-)..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar