torsdag 17 mars 2011

Är du en Prettomorsa?!

 Så här börjar Tidningen Buffé sin artikel "Mingel & Pannkaka!"



"Frallor och kanelbullar i all ära. Mammagruppen i halländska Åsa tog ett nytt fikagrep och steker pannkakor när de ses."

Jag hoppar fram lite i artikeln och fortsätter att citera.

"Alla tillbehören går att förbereda och pannkakorna turas tjejerna om att steka. Den som för tillfället har en sovande bebis rycker in vid laggen"

Men alltså på riktigt, vad hände med lattemammorna. Är det prettomammorna som är inne nu eller vad.
Nu är det värsta buffén som ska dukas fram när mammagruppen kommer på besök.
Den som har en sovande bebis steker pannkakor... Om ingen bebis sover vad händer då?! Vem steker och vem roar bebisar?! Och vem tar hand om värdinnan när hon viker ner sig av stress?

Jag ska fortsätta hänvisa till artikeln så förstår ni vad jag menar, det är inte EN pannkaka vi pratar om här eller ETT tillbehör som gäller när mammagruppen i Åsa träffas inte.

Det är allehanda röror att lägga på pannkakan och
den franska galetten som är gjord på bovetemjöl och
får en lite nötigare smak.

Amerikanska pannkakor måste förstås vara med också...

Och glöm inte lilla våfflan...
Det är sex sidor.... SEX, det är just därför småbarnsföräldrar inte har sex. Tror fan att det finns ork kvar till sådant när man måste serva mammagruppen med pannkaksbuffé.
Fast det är klart i en annan tidning så tipsas det om allehanda små trick för att även sexlivet ska vara på topp för småbarnsföräldern så prettomamman kanske fixar även det.

Vad är vitsen med en mammaträff egentligen, jo att umgås och snacka. Utbyta erfarenheter och jämföra barn. Vem hinner umgås på en sådan här träff, det är ju inte bara maten som ska lagas. Blöjor ska bytas och bebisar ska matas och sövas. Om man börjar i arla morgonstund kanske det kan vara färdigt till lunch. Hur ser inbjudan ut till en sådan här träff egentligen?

Välkommen på pannkakslunch! 
Vi träffas klockan sex och börjar steka, grädda, hacka och mixa eftersom att den som har en sovande bebis ska steka måste vi börja så tidigt så det blir några tupplurar för annars hinner vi inte klart.
Självklart har jag som värdinna redan förberett 5 av de 7 tillbehör som vi ska ha till. Men det finns ändå att göra för vi ska ha Dulce de leche till de amerikanska pannkakorna och den ska kokas i tre timmar (Läs den kondenserade mjölken ska koka i tre timmar så att det blir kolasås av den).

Jag vet att jag låter som en bitterfitta nu men jag är så trött på att media alltid ska tala om hur man blir den perfekta mamman genom att skriva om hur man gör för att....
Laga den bästa barnmaten...
Få den lyckligaste bebisen...
Få det bästa sexlivet...
Anordna den bästa mammaträffen....
Och toppen på allt detta är att det är så himla lätt att du får en massa egen tid över...

Det är ju bara bullshit, är det någon på riktigt som tror att den här mammagruppen i buffé lagat all denna mat själv inför detta reportage, knappast.
För att inte tala om att laga egen barnmat, det tar hela dagen av kokande och mosande för att sedan inse att ungen ändå inte vill ha skiten för all smak är bortkokt.
Fast det är klart det tipsas ju också i tidningen med laga egen barnmat artikeln om den superbra ångkokaren som är perfekt till detta ändamål och endast kostar 1 500 spänn.

Varför är det så viktigt att vara så duktig, varför ska det vara så mycket av allt.
Varför kan man inte bara vara. 
Träffa de andra mammorna över en kaffe och en köpt bulle så hinner vi faktiskt prata med varandra.

Jag har själv planer på en mammaträff i sommar. Det är så många i området här som antingen fått sitt andra barn eller inom kort ska få sitt andra barn. Därför tänker jag i sommar när alla bebisar är ute anordna en mammaträff på min balkong........... UTAN BARN med Rosévin och hämtmat.

En mycket klok brud sa en gång till mig...

"Vem är den bästa mamman, den som tar sig tid att laga egen barnmat eller den som köper och lägger tiden på att leka med sitt barn...."

Det tål att tänkas på.





1 kommentar:

  1. Jag gör både och, lagar egen mat till dottern & leker MEN GILLAR INTE mammaträffar. Bara stressigt!

    SvaraRadera